Üdvözöllek a gasztroblogomon! Kellemes időtöltést és nézelődést! Becca

2010. november 1., hétfő

Habos-csokis roló

Ez egy egész gyors és krémes sütemény, nincs vele semmi macera, csak egy dolog kell hozzá, mégpedig rolóforma! De még ez is helyettesíthető farudakkal, csak alufóliába kell csomagolni, és szinte ugyanott vagyunk, mint a rolóformával. A töltelék íze pedig bármilyen lehet, amit csak szeretnénk, sós - pl. sajtos, kolbászos, főtt tojásos, zöldséges, darálthúsos, spenótos, stb., vagy édes - csokis, tejszínes, vaníliás, gyümölcsös, joghurtos, sőt még szerintem fagyit is lehet bele tölteni! Csak hagyjuk szabadon szárnyalni a fantáziánkat! :)


A tetejét is többféleképpen díszíthetjük: én most olvasztott csokit csorgattam rá, de ha édes rolókat gyártunk, akkor lehet még porcukorral, cukormázzal, vagy teljesen belemártani csokiba (lehet ét-, tej- és fehércsokiba is bátran, vagy ezek kombinációjába), stb.
A sós variációnál meg mondjuk lehet reszelt sajttal, szezámmaggal, napraforgómaggal, lenmaggal, tökmaggal, köménymaggal, stb. is megszórni.


Habos-csokis roló (nem tudom, kitől)

Hozzávalók: 1 csomag levelestészta (bolti vagy házi), rolóformák (lsd. fentebb)
Krém: 1 csomag csokipuding, 4 ek. cukor, 3 dl tej, 4 dl tejszín
Tetejére: kb. 1/3 tábla csoki, 2 ek. olaj

A tésztát, miután kiengedett, késfok vékonyra nyújtom, és kb. 2 cm széles csíkokra vágom pizzaszeletelővel (lehet késsel is, vagy derelyemetszővel). Feltekerem a formákra és forró sütőben világosra kisütöm. Miután kihűlt, leszedem a formákról, és megtöltöm a pudingos-tejszínes krémmel, végül olvasztott csokival díszítem.
Töltelék: Sűrű pudingot főzök, hagyom kihűlni, néhányszor megkeverem, végül elkeverem a felvert tejszínnel (hulala, mint mindig :).

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...